Saturday 15 May 2021

Kıymalı Ay Çöreği nasıl yapılır?

 

Bugün bi' değişiklik yapıp Kıymalı Ay Çöreği tarifi veriyoruz :)

nasıl yapılır:

1. Kıymayı doğranmış soğan ile kavurun. Tuzunu ve karabiberi ilave edip soğumaya bırakın.

2. 3 adet patatesi haşlayıp rendeleyin.

3. Üzerine 200 gr margarin, 1 yumurta akı, 1 tatlı kaşığı tuz, 4.5 su bardağı un ve 1 paket kabartmatozu ilave edip yoğurun.

4. Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı 15 cm çapında açın, 4’e bölün.

5. Geniş kenarına malzemeden koyarak sarın, ay şekli vererek tepsiye dizin.

6. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam yada çörek otu ilave edin. 175 derece fırında 20-30 dak pişirin.

Hamur:

* 3 adet patates

* 200 gr oda sıcaklığında margarin

* 1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)

* 1 tatlı kaşığı tuz

* 1 paket kabartmatozu

* 4.5 su bardağı un

Kıymalı Ay Çöreği yapmak için gereken malzemelerimiz:

* 200 gr kıyma

* 1 adet soğan

* 1 çay kaşığı tuz

* 1 çay karabiber

No comments:

Post a Comment