Saturday 15 May 2021

Karışık Peynirli Beşamel Soslu Fırında Makarna

 

Beşamel soslu fırında makarna nasıl yapılır?

Makarnayı süzmeyecek kadar suda pişirin. Suyunu çekip pişince altını kapatınız. Makarnanın üzerine dereotu ve rendelenmiş peynirleri ekleyerek karıştırınız.
Diğer tarafta beşamel sosu hazırlayınız. Bunun için unu sıvıyağda kavurunuz. Daha sonra üzerine sütü ekleyiniz. Karabiber veya muskat ekleyip çırparak pişiriniz. Pişen sostan biraz ayırdıktan sonra geri kalanı makarnanın üzerine dökerek karıştırınız. Karışımı fırın kabına alarak ayırdığınız sosu üzerine gezdirinız. Kaşar peynirini de üzerine serptikten sonra 170 derecelik fırında kızarana kadar pişiriniz.

beşamel soslu kaşar peynirli fırında makarna
Hangi malzemeler gerekiyor?

  • 1 paket kalın kesme makarna
  • Beyaz peynir
  • Tulum peyniri
  • Dereotu
  • Tuz
  • karabiber

Beşamel sosu için malzemeler:

  • 3 su bardağı süt
  • 1 buçuk çorba kaşığı un
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • karabiber

Üzeri için:

  • kaşar peyniri

No comments:

Post a Comment