Beşamel soslu fırında makarna nasıl yapılır?
Makarnayı süzmeyecek kadar suda pişirin. Suyunu çekip pişince altını kapatınız. Makarnanın üzerine dereotu ve rendelenmiş peynirleri ekleyerek karıştırınız.
Diğer tarafta beşamel sosu hazırlayınız. Bunun için unu sıvıyağda kavurunuz. Daha sonra üzerine sütü ekleyiniz. Karabiber veya muskat ekleyip çırparak pişiriniz. Pişen sostan biraz ayırdıktan sonra geri kalanı makarnanın üzerine dökerek karıştırınız. Karışımı fırın kabına alarak ayırdığınız sosu üzerine gezdirinız. Kaşar peynirini de üzerine serptikten sonra 170 derecelik fırında kızarana kadar pişiriniz.
- 1 paket kalın kesme makarna
- Beyaz peynir
- Tulum peyniri
- Dereotu
- Tuz
- karabiber
Beşamel sosu için malzemeler:
- 3 su bardağı süt
- 1 buçuk çorba kaşığı un
- Sıvı yağ
- Tuz
- karabiber
Üzeri için:
- kaşar peyniri
No comments:
Post a Comment