Saturday 15 May 2021

Evde Patates Cipsi Nasıl Yapılır? Fırında Sağlıklı Cips

 

Cips denildiğinde akla ilk gelen yüksek oranda yağdır. Marketlerden alınan cipslerde yüksek oranda yağ olduğu doğrudur. Kilo problemi olanlar ya da evlerinde daha güvenilir biçimde cips yapmak isteyenler için vereceğimiz tarif hem daha sağlıklı hemde kilo sorunu yaşayanların güvenle tüketebileceği bir tariftir. Öncelikle cipslerimizi yağda kızartarak değil fırına vererek yapacağımızı söyleyelim. Lezzetinden hiç bir şey kaybetmeden çıtıra çıtır olan patates cipsleri aynı yağda kızartılmış patatesler gibi oluyor. Tarifimize geçecek olursak;

Malzemeler:

2 büyük boy patates

salça, tuz, baharatlar (nane, soğan çeşnisi)

mısır unu

zeytinyağı

Önce patateslerimizi ince ince kesiyoruz. Patetes cipslerinizi gerçek cips şeklinde kesmek istiyorsanız cips aparatlarından alabilirsiniz. Daha sonra bir kaba 2 çorba kaşığı salça, baharat ve mısır ununu dökerek iyice karıştırıyoruz. Ardından fırın tepsimize yağlı kağıt serip patateslerimizi üzerine diziyoruz. Eğer dilerseniz kaba boşaltığınız malzemelerin içinde zeytinyağınızı döktükten sonra patates dilimlerinizi kap içinde bulayıp fırın tepsisine yerleştirebilirsiniz. Fırın tepsiniz hazır olduktan sonra 200 derece sıcaklıkta yaklaşık 16 dakika bekleterek cipslerinizi fırından çıkartabilirsiniz. Cipslerinizde farklı tadlar denemek isterseniz marketlerden farklı çeşniler alabilir bunları kullanabilirsiniz. Afiyet olsun...

 2. Tarif

Sıcaklarda yağlı yemekten hoşlanmıyor musunuz? Ya da kilolarınızla başınız dertte olduğu için kızartmalardan uzak mısınız?

İnsanların büyük bir çoğunluğu patates kızartmasına hayır diyemez. Birçok yemeğe göre çok sade bir besin olan patates kızartması gencinden yaşlısına bütün herkesin damak tadına uygun bir yiyecek. Ancak patatesi kızartırken içine çektiği yağı da gözardı edemeyiz. Yaz sıcaklarında yağlı kızartma yiyecekler uzmanlar tarafından önerilmiyor. Ayrıca kilo problemi olanla içinde kızartma uzak durulması gerekenlerin başında geliyor. Peki canınız patates kızartması çekerse ne yapabilirsiniz? Kendini tutup başka yiyeceklere mi yönelirsiniz yoksa herşeyi göze alarak patates kızartmasını yer misiniz? Bu konuda size daha iyi bir önerimiz var. Fırında patates cipsi.

Fırında patates cipsi yaparak hem yağlı kızartmadan uzak durabilir hemde canınızın çektiği o patates kızartması tadını alabilirsiniz. Peki aparatif olarak hazırlanan cips tarifi ne şekilde? İşte evde kolayca yapabileceğiniz cips tarifi;

2 adet patatesi önce ince ince cips şeklinde doğrayın. Ardından galeta unu ve 2 adet yumurtayı bir kaba boşaltın ve iyice karıştırın. Ardından fırın tepsinin üzerine yağlı kağıt serin ve üzerine çok hafif zeytinyağı döktükten sonra fırça ile her tarafa yağı yayın. Ardından patateslerinizi galeta unlu bulamaça atın ve patates dilimlerinin hepsinin üzerini kapladığından emin olun. Patateslerinizi fırın tepsininin içine birbirine değmeyecek şekilde yerleştirin. Daha sonra üzerine baharat ve tuzu ekleyerek 260 derecede ısıtmış olduğunuz fırına verin. yaklaşık yarım saat sonra patateslerinizi kontrol edin. Üzerlerinin kızarmış olmasına dikkat edin. En fazla 45 dakika fırında kalmalı. Patateslerinizin çıtır çıtır olmasından sonra tabağa koyarak servis yapabilirsiniz. Dilerseniz üzerine yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment